Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Aluniș, căutat de 16 ani pentru tentativă de omor, găsit de polițiști în Turcia

0 59

Era căutat de 16 ani pentru tentativă de omor, fiind condamnat la 8 ani de închisoare. Ioan Bolfa, din comuna clujeană Aluniș, a fost găsit în Turcia, fiind adus în țară pentru executarea pedepsei.

Ioan Bolfa se afla pe lista celor mai căutați infractori, după ce în 2001 a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

Poliția Română a anunțat, sâmbătă, că o escortă de la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a preluat, în 28 aprilie, din Istanbul – Turcia și a adus în țară un român în vârstă de 59 de ani, urmărit internațional, care era pe lista „Most Wanted”, pentru tentativă la omor.

„Pe numele acestuia, Tribunalul Hunedoara a emis, în anul 2001, un mandat de condamnare la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru tentativă la omor. În fapt, instanța de judecată a reținut în sarcina bărbatului că, la data de 2 iunie 1998, l-a agresat cu un obiect contondent pe un alt bărbat, cauzându-i leziuni ce i-au pus viața în pericol”, a precizat Poliția Română.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că bărbatul adus în țară este Ioan Bolfa, născut în comuna Aluniș, județul Cluj, care avea ultimul domiciliu în județul Hunedoara.

După mai mulți ani în care nu a fost găsit, numele acestuia a fost trecut pe lista celor mai căutați infractori.

Acesta a fost condamnat pentru că în urma unui conflict spontan, a tăiat o persoană cu un cuțit, în zona abdomenului. Ioan Bolfa a fost trimis în judecată în iunie 1999 și condamnat definitiv în octombrie 2001, potrivit surselor judiciare.

Poliția Română a precizat că bărbatul a fost inclus în mai multe operațiuni globale de Infra Red ale Interpol de capturare a celor care se sustrag punerii în aplicare a mandatelor internaționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More