Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Cluj cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală

0 34

bani falsi bancnote 100 lei

Un bărbat, de 29 de ani, bănuit că ar fi sprijinit un agent economic să prejudicieze statul român cu peste 1.000.000 de lei, este cercetat de poliţişti pentru complicitate la evaziune fiscală.

La data de 1 octombrie, poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj au extins cercetările faţă de un bărbat, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, pentru complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că acesta ar fi acordat sprijin administratorului unei societăţii comerciale, din Cluj-Napoca, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către statul român.

Bărbatul a fost împuternicit să reprezinte societatea în vederea achiziţionarii de  autoturisme second-hand din statele membre U.E., încasând comisioane în numele agentului economic, pentru fiecare vehicul cumpărat.

În urma achiziţionării, din spaţiul U.E., respectiv a comercializării autovehiculelor pe teritoriul României, nu s-a achitat T.V.A.-ul aferent acestor tranzacţii. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare de aproximativ 1.087.000 lei.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi recuperarea prejudiciul creat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 privind prevnirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More