Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Cluj-Napoca cercetat pentru abuz în serviciu

0 40

Ziua Politiei Romane la Dej (26)

Poliţiştii clujeni cercetează un bărbat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Acesta este bănuit că a colectat două autoturisme ca deşeuri feroase, fără verificarea anterioară a calităţii de proprietari a celor care le-au predat.

La data de 30 septembrie, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 53 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din verificările desfăşurate a reieşit că bărbatul, în calitate de angajat al unui agent economic clujean, care se ocupa de colectarea deşeurilor feroase, a preluat două autoturisme, fără a verifica dacă cei care le-au predat sunt proprietarii de drept ai acestora.

Vehiculele au fost predate, fără consimţământul proprietarilor, de către doi bărbaţi cărora aceştia le-ar fi închiriat.

Prin preluarea celor două autoturisme, angajatul, în calitate de gestionar al centrului de colectare, nu a respectat normele legale în ceea ce priveşte distrugerea autovehiculelor uzate, respectiv nu a solicitat actele necesare identificării vehiculelor.

Prejudiciul cauzat celor doi proprietari în urma distrugerii autoturismelor este de aproximativ 13.000 lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „abuz în serviciu contra intereselor publice”, faptă prevăzută de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More