Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Dej înecat la Neptun

1 147

INECAT

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost luat de valurile Mării Negrii în această seară în stațiunea Neptun. Potrivit primelor informații, bărbatul este din Dej și se afla în concediu la mare.

Bărbatul intrase în apă cu soția și încă două persoane, deși marea era foarte agitată. La un moment dat, după ce au ajuns la mai bine de 30 de metri depărtare de mal, a apucat doar să-și împingă soția spre mal, iar el a fost luat de curenții foarte puternici și tras în larg.

Salvamarii au intrat imediat în apă pentru a-l căuta pe bărbat, dar nu l-au mai găsit. Aceeași soartă au avut-o și salvamarii, care au întrerupt în jurul orei 7 căutările din cauză că vizibilitate era aproape spre zero. Marea foarte agitată a făcut ca acțiunea de căutare a bărbatului să fie oprită temporar.

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, au fost solicitați să intervină pentru a efectua căutări la Neptun în zona vilelor de protocol.

În jurul orei 19.00, în cazul bărbatului dispărut în mare la Neptun, căutările au fost sistate din cauza valurilor mari. Scafandrii nu au părăsit însă zona. Cu toate acestea, cel mai probabil vor relua căutările marți dimineața, când se speră că marea va fi mai liniștită.

ACTUALIZARE: Bărbatul din Dej a apărut la un moment dat la suprafața apei, însă a fost tras din nou de curenții puternici în marea învolburată.

Salvatorii au întrerupt căutările din cauza întunericului și a valurilor uriașe.

Astăzi a fost cea mai aglomerată zi pentru salvamarii de pe litoral. Deși s-au emis numeroase avertismente ca turiștii să evite să intre în apa cu valuri foarte mari, oamenii n-au ascultat.

Un turist de 49 de ani din Vaslui s-a înecat pe plaja din Eforie Sud, iar un alt turist și-a găsit sfârșitul în apele mării, în stațiunea 2 Mai. Alte opt persoane au fost salvate de către salvamari, două dintre ele fiind în stare critică.

CITIȚI ȘI: A fost găsit cadavrul dejeanului înecat la Neptun

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More