Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Fizeșu Gherlii, cercetat pentru că ar fi încercat să cumpere televizoare cu acte false

0 44

credit acte false perchezitii magazin televizor

Patru persoane, printre care și un bărbat din Fizeșu Gherlii, au fost reţinute de către poliţiştii clujeni pentru infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 17 aprilie, poliţiştii clujeni au reţinut, pentru 24 de ore, trei bărbaţi şi o femeie, bănuiţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, comise în diverse forme de participaţie penală.

Ieri, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune de prindere în flagrant la sediul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, au fost surprinse două persoane, un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 58 de ani, care ar fi achiziţionat produse (televizoare LCD), a căror contravaloare urma să fie achitată în baza unui contract de credit pentru nevoi personale.

Din cercetări a reieşit că bărbatul de 43 de ani, din comuna Fizeşu Gherlii, ar fi procurat documente false în vederea obţinerii creditului de la un bărbat, de 45 de ani, din Bonţida, iar transportul produselor urma să se realizeze cu sprijinul unui bărbat, de 33 de ani, din Sânmartin, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Cluj.

Poliţiştii au descoperit, în autoturismul unuia dintre cei identificaţi, mai multe documente, certificate de garanţie a unor produse (congelatoare, frigidere, masini de spalat, televizoare, telefoane mobile şi accesorii), bunuri cu privire la care există indicii că ar fi fost achiziţionate anterior de la diverse magazine din Cluj-Napoca, în baza unor documente care ar avea la bază adeverinţe de venit falsificate.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, ieri, în jurul orei 19:00, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa din Gherla a bărbatului de 45 de ani, în urma căreia au fost descoperite documente şi adeverinţe de venit, precum şi certificate de înregistrare a unor societăţi comerciale cu sediul în Gherla.

Actele identificate în timpul percheziţiilor, domiciliară şi auto, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul creat unităţii bancare de pe raza judeţului Cluj urmează a fi stabilit ulterior.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More