Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Florești, susține că a fost amendat din cauza unui comentariu pe Facebook – FOTO

1 1.611

Un bărbat din Florești susține că a fost amendat din cauza unui comentariu pe Facebook adresat către primarul comunei, Horia Șulea.

Conform adevărul.ro, un bărbat din Florești susține că a fost amendat din cauza unui comentariu postat pe un grup închis de pe rețeaua de socializare Facebook. Comentariul era adresat primarului comunei, Horia Șulea.

Respectivul bărbat îl acuză pe edil ca a trimis Poliția Locală ca să-l amendeze. Adevărul.ro notează că este vorba despre Marius Hodină, locuitor al comunei Florești, cel care susține că a fost căutat luni, 2 iulie, acasă de Poliţia Locală.

În schimb primarul comunei Florești a venit cu dreptul la replică, tot pe Facebook, într-o postare destul de lungă. Ideea principală este că locuitorul respectiv „îşi bate joc de o comunitate întreagă“.

Postarea edilului sună astfel:

„Dragii mei dragi,
Aflu azi ca Politia Locala Floresti a amendat o persoana pentru ceva improscari de ineptii pe Facebook. Da, asa e ! Avem o Lege, Legea nr. 61/1991 – privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata la 7 februarie 2014
Care la Art 2 spune Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: 1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;
Poate ca a face in public pe cineva nesimtit, idiot, porc, sobolan, gunoi, sunt expresii frumoase invatate in clasa III-a. Eu opinez ca nu.
Exista o serie de decizii judecatoresti care consfintesc faptul ca Facebook este spatiu public.
Si nu e vorba catusi de putin aici de libertate de expresie. Una e sa iti spui opiniile, ideile, crezul si cu totul altceva sa proferezi in public injurii, expresii jignitoare sau vulgare de natura sa lezeze demnitatea si onoarea persoanelor sau a institutiilor publice.
Da, corect. Avem dreptul de a spune orice, oriune. Este un drept. Dar avem si obligatia de a raspunde pentru cele afirmate. Pana la urma, dreptul tau nu poate sa incalce dreptul altcuiva.
Cat priveste alte ineptii, de genul de unde stie Politia datele mele, aici , pot doar a zambi si a ma intreba de cand Politia sau alte autoritati abilitate ale statului roman nu mai au dreptul de a identifica o persoana ?!?!
Criticile !? Sunt binevenite. Dar ma distantez si nu sunt de accord cu nici un fel de e Injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta , indreptate impotriva oricarei persoane!
Ei si pt ca minciuna are picioare scurte, iata si postarea din spatiul public, cea buclucasa…..Si acum recititi textul de Lege…..”

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Un clujean neflorestean spune

    Amendat pentru ca i-a spus adevarul unui nesimtit si idiot?
    Numai atat?! Pai pe vremea lu’ raposatu’ gulagu’ te pastea!
    Sa fie fericit ca traieste in „democratie” si decat amenda primeste’!
    /s

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More