Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Gherla bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat identificat de polițiști

0 51

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au identificat şi efectuează cercetări faţă de un bărbat care este bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În 11 martie, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Mintiu Gherlii au identificat un bărbat de 29 ani, din municipiul Gherla care, în cursul lunii februarie a.c., ar fi pătruns fără drept într-un imobil din comuna Mintiu Gherlii, judeţul Cluj şi ar fi sustras cantitatea de 50 grame aur sub formă de bijuterii şi o sumă de bani, prejudiciul fiind de aproximativ 6.000 lei.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată într-un imobil din municipiul Dej, poliţiştii au descoperit o parte din bijuteriile reclamate furate, acestea fiind restituite proprietarului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni, poliţiştii de investigaţii criminale recomandă cetăţenilor:
• În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa, sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
• Când trebuie să încărcaţi multe bagaje pentru o călătorie îndelungată, faceţi acest lucru cu discreţie, pentru a nu atrage atenţia!
• În privinţa caselor la curte sau al apartamentelor situate la parter, unde este posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice, ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid!
• Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinţa de priviri indiscrete!
• Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!
• Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că sunteţi plecat de acasă!
• Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!
• În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate sau uitându-le în broască, pe dinafară, acestea au dispărut, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More