Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Iclod cercetat pentru evaziune fiscală

0 60

actiune politie radar

Un bărbat, din Iclod, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu lemn, prin care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 10.000 lei.

La data de 21 ianuarie, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla – Postul de Poliţie Comunal Jucu, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Iclod, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că bărbatul, în perioada 2010-2014, ar fi comercializat peste 530 de metri cubi de material lemnos şi nu ar fi declarat operaţiunile efectuate la organele fiscale. Acesta ar fi efectuat circa 200 de transporturi de lemn cu un atelaj hipo, livrând materialul lemnos în localităţile învecinate comunei Jucu.

Bărbatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate către bugetul de stat, cauzând un prejudiciu de peste 10.000 lei.

În cauză, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More