Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat din Sălaj, prins la vamă cu utilaje în valoare de aproximativ 20.000 euro, căutate în Italia

0 55

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş – I.T.P.F. Oradea au descoperit un miniexcavator marca New Holland şi două tractoare, mărcile Fiat şi Landini căutate în Italia, pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă în ţară.

În data de 16.07.2016, în jurul orei 14.50, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Sorin S., în vârstă de 44 de ani, din jud. Sălaj, care conducea un automarfar înmatriculat în România.
Acesta transporta, conform documentelor de însoţire prezentate, un miniexcavator şi 6 motostivuitoare din Italia pentru o firmă din România.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră în bazele de date, a rezultat faptul că miniexcavatorul marca New Holland figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autorităţile din Italia în luna iunie a.c.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că utilajul în cauză era furat, el având doar rolul de a-l transporta din Italia în România.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Cosmin T., în vârstă de 31 de ani, din jud. Vâlcea, care conducea un automarfar înmatriculat în România, cu care transporta, conform documentelor, trei tractoare, două marca Fiat şi unul marca Landini, din Italia pentru un centru de dezmembrări din judeţul Bistriţa.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră în bazele de date, a rezultat faptul că două dintre tractoare, unul Fiat şi altul marca Landini, figurează ca fiind căutate pentruconfiscare, alertă introdusă de Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că tractoarele în cauză sunt căutate de autorităţi, el având doar rolul de a le transporta din Italia în România.

În ambele cazuri, utilajele în valoare totală de aproximativ 20.000 euro au fost indisponibilizate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More