Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat în stare critică. A fost ținut în viață de trei trecători

0 1.075

Un bărbat este în stare critică după ce mașina la care lucra a căzut peste el. În ajutorul acestuia au sărit trei trecători.

Un bărbat de aproximativ 70 de ani a fost surprins de un autoturism care a căzut peste el, în timp ce acesta efectua lucrări dedesubtul acestuia, în garajul propriu, situat pe Aleea Moldoveanu din municipiul Cluj-Napoca, transmit cei de la ISU Cluj.

Bărbatul a fost observat, în timp util, de către o persoană aflată în trecere, care, cu ajutorul unui taximetrist, a reușit să-l scoată de sub mașină. O asistentă medicală, aflată în timpul liber, a evaluat bărbatul rănit, constatând starea gravă în care se afla.

Aceasta a început masajul cardiac extern, până la sosirea forțelor de intervenție, care au fost alertate, în jurul orei 13:40, prin numărul unic de urgențe 112.

În momentul sosirii salvatorilor, bărbatul respira, însă după scurt timp a intrat în stop cardio-respirator și au fost necesare reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD și pompieri.

Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate, însă se află deocamdată în stare critică.

Apreciem prezența de spirit și implicarea cetățenilor care au găsit bărbatul strivit sub mașină și care s-au implicat în salvarea acestuia, efectuând corect primii pași din ”lanțul supraviețuirii” pentru bărbatul aflat, cel mai probabil, în stop cardio-respirator, crescându-i considerabil șansele de a fi salvat, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More