Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat reținut pentru violare de domiciliu

0 161

Violenta în familie poate lua diverse forme. Este și cazul unui bărbat care a fost reținut 24 de ore pentru violare de domiciliu.

La data de 1 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Gilău, pentru nerespectarea hotărârii judecătorești și violare de domiciliu.

În noaptea de 30.09/01.10.2018, bărbatul a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, încălcând astfel ordinul de protecție prin care era obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri de aceasta și de cei patru copii minori ai acestora, precum și de domiciliul lor din Gilău.

De asemenea, în perioada august-octombrie 2018, bărbatul ar mai fi încălcat obligațiile impuse prin ordin de protecție, intrând fără drept în locuința persoanei vătămate, ori apropiindu-se de domiciliul acesteia.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești în formă continuată (patru acte materiale) și violare de domiciliu.

La data de 1 octombrie a.c., acesta a fost prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 40 de zile.

Violenţa în familie este un fenomen social complex, iar poliţia acţionează în acest domeniu pe următoarele paliere: prevenţie, monitorizare şi combatere. Este important ca astfel de fapte să fie sesizate poliţiei pentru a putea fi luate măsuri faţă de agresor şi pentru a ajuta victima să iasă dintr-o relaţie de tip abuziv.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More