Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat sancționat pentru transport ilegal de lemne

0 396

Un bărbat, de 37 de ani, a fost sancționat în urma unui control în trafic. Actele însoțitoare pentru transportul de lemne nu ar fi corespuns cu verificările efectuate de către polițiști.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Post Poliție Comunal Măguri-Răcătău au oprit, pentru control, la data de 25 octombrie, în jurul orei 20:30, o autoutilitară care transporta material lemnos. Acțiunea de control a avut loc pe DJ107N, pe raza localității Someșu Rece, comuna Gilău. La volanul autoutilitarei se afla un bărbat, de 37 de ani, din Mărișel.

În urma controlului, polițiștii au stabilit că există neconcordanțe între datele înscrise pe documentele de însoțire a materialului lemnos și transportul efectiv. Mai exact, în urma cubajului materialului lemnos, s-a stabilit că bărbatul transporta circa 18 metri cubi de material lemnos care nu corespundeau din punct de vedere cantitativ și nici calitativ cu datele înscrise în avizul de însoțire al materialul lemnos, cu excepția a aproximativ doi metri cubi lemn rotund rășinoase.

Având în vedere cele constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform legii privind stabilirea și sancționarea delictelor silvice. De asemenea, circa 16  metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 5.000 de lei, au fost confiscați și predați organelor silvice. Totodată, în cauză s-a dispus confiscarea mijlocului de transport, conform prevederilor legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More