Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbatul din Dej, acuzat că a violat o fată de 19 ani, arestat pentru 30 de zile

0 108

Daniel Alexandru, bărbatul în vârstă de 31 de ani din Dej acuzat că a violat o fată de 19 ani din aceeași localitate la începutul acestei săptămâni, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

”în urma depistării și reținerii bărbatului din Dej, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate, magistrații au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează reprezentanții IPJ Cluj.

Daniel Alexandru a fost căutat mai bine de 48 de ore de către polițiștii dejeni, după ce a fugit chiar de sub nasul acestora.

Luni, bărbatul ar fi condus-o la locul de muncă pe tânăra de 19 ani care locuiește în același bloc cu el. Fata ar fi pierdut autobuzul spre locul de muncă, la o fabrică din Jucu, și ar fi apelat la vecinul ei s-o ducă la serviciu cu mașina lui.

Ulterior, fata povestește că Daniel Alexandru i-ar fi făcut avansuri sexuale și ar fi deviat de la drumul spre Jucu, oprindu-se pe o stradă lăturalnică din localitatea Fundătura unde ar fi întreținut cu aceasta raporturi sexuale prin violență. Mai apoi, Daniel Alexandru ar fi dus-o pe tânără până în poarta fabricii unde lucra, după care s-a întors acasă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Tânăra a sesizat pe urmă poliția, care a intervenit de îndată la blocul suspectului. Acesta, când a văzut polițiștii și și-a dat seama că pe el îl caută, s-a făcut nevăzut, fugind în pădure.

De atunci au trecut peste 48 de ore până când individul urmărit a fost prins de oamenii legii, după ce aceștia organizaseră mai multe filtre la ieșirile din Dej și în zona împădurită a orașului, prin Pădurea Bungăr, sau chiar pe Valea Chiejdului. Miercuri seara, oamenii legii l-au găsit pe urmărit în Livadă, în zona străzii Nichita Stănescu. Bărbatul s-ar fi ascuns în tot acest timp într-o construcție din zona releelor de telefonie mobilă din livadă, fiind găsit de anchetatori ascuns în niște boscheți.

Polițiștii l-au ridicat în jurul orei 21, bărbatul fiind condus la secția de poliție pentru audieri, care au durat până după miezul nopții.

Ulterior, acesta a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar instanța a aprobat cererea procurorului de caz.

Alexandru Daniel nu este la prima întâlnire cu magistrații într-un caz în care este acuzat de viol.

Acesta mai fusese condamnat anterior de 5 ori la închisoare, fiind liberat condiționat de 3 ori.

În 2011, acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și la 3 ani de închisoare pentru viol, cele două pedepse fiind contopite și acordându-i-se pedeapsa cea mai grea, cea de 8 ani de închisoare. Cele două fapte au fost comise de acesta în timpul perioadei deliberare condiționată după comiterea altor infracțiuni.

Alexandru Daniel mai fusese condamnat pentru furt calificat, fapte comise în 2007 și 2009, pentru care a primit condamnări, fiind liberat condiționat. În timpul liberării condiționate, acesta a comis un alt furt, pedeapsa neexecutată în urma liberării condiționate fiind adăugată de instanță la cea pentru tentativă de omor și viol, pedeapsa totală fiind de 8 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Alexandru a fost liberat condiționat ultima dată în octombrie 2014.

Citiți și:

Prins la două zile după ce a fost acuzat de viol. Se ascundea într-o livadă din Dej – VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More