Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătaie cu pumni și picioare, între elevi, la o școală din Dej – VIDEO

0 2.464

Trei elevi ai Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Dej și-au împărțit pumni și picioare, în sala de clasă, înainte de începerea orelor.

Incidentul a avut loc miercuri dimineața, înainte de începerea orelor, în timp ce elevii erau singuri în sală, în clasa a III-a C de la unitatea de învățământ amintită.

După cum se vede în imaginile video pe care le-am primit pe adresa redacției de la mama unuia dintre copiii implicați, trei elevi se bat cu pumnii și picioarele, în timp ce ceilalți colegi privesc fără să intervină. În tot acest timp, un alt elev, chiar fratele celui bătut, filmează cu telefonul mobil.

”Copilul meu a fost bătut în ultimul hal în școală, cu picioarele în cap și așa mai departe, poliția nu face nimic, au zis că doar dau sancțiuni și că, de fapt, tot copilul meu este de vină. I-am trimis la doamna directoare imaginile, nu mi s-a spus nimic. Azi (joi n.r.) a mers la școală Poliția, au spus că tot copiii sunt de vină, că o să se dea sancțiuni și de o parte și de alta”, ne-a transmis mama îngrijorată.

Aceasta ne-a precizat că acesta nu este primul incident de acest fel, încă de când era în clasa pregătitoare copilul ei fiind bătut de mai multe ori în școală de către colegi.

”Mi s-a spus că este mai rău copil meu, dar acum sunt imaginile, deci unu-l ținea și celălalt îi dădea cu pumnii și picioarele în cap, deci nu se poate așa ceva. Nu se iau măsuri de către doamna directoare, nu se iau măsuri de către nimeni. Copiii nu sunt supravegheați, doamnele învățătoare stau în spate la țigară. În pauze nu sunt copiii să se uite cineva după ei, niciodată”, ne-a mai spus mămica elevului bătut.

De cealaltă parte, conducerea școlii spune că a demarat o anchetă în acest caz și va anunța ulterior măsurile ce vor fi impuse.

”Este vorba despre un incident izolat. Școala este într-o anchetă, noi desfășurăm o anchetă internă. Totul s-a petrecut pe un fond sensibil, doamna învățătoare având un deces în familie, iar copilașii s-au hârjonit înainte de a începe programul școlar, deci de dimineață. În momentul în care a început programul și a intrat profesorul la clasă, nu a fost niciun fel de reclamație, erau OK copiii. Am încercat să luăm legătura cu mama, cu mine inclusiv azi dimineață a refuzat să vorbească. Noi avem ancheta în desfășurare. În momentul în care vom finaliza, vă vom da informațiile care trebuie”, ne-a transmis directorul adjunct al instituției de învățământ, Nicoleta Varga.

Aceasta ne-a mai precizat că incidentul a avut loc înaintea orei de engleză, prima din programul școlar a acelei zile. Învățătoarea clasei, având un deces în familie, lipsea de la școală, aceasta fiind suplinită de un alt cadru didactic.

”Dânsa era suplinită. Prima oră a fost cu profesoara de engleză, când dânsa a intrat în clasă a fost liniște, pace, copiii erau în regulă, doamna nici nu a știut că a fost acolo o problemă, că altfel ne informa. Mama (n.r. copilului bătut), i-a trimis doamnei directoare imaginile, dar doamna este în Turcia, într-un program Erasmus și nu are semnal, astfel că au ajuns informațiile un pic cu întârziere din acest motiv. Acum este anchetă în derulare și cu mai multe detalii revenim când finalizăm ancheta”, a mai spus Nicoleta Varga, director adjunct al școlii.

Atenție! Imagini explicite. Pot fi vizionate doar de persoanele majore.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More