Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătaie de joc a Companiei de Apă Someș față de dejeni. Au rămas fără apă toată ziua, fără să-i anunțe nimeni

0 2.530

Într-un dispreț total față de consumatori, cei care prin facturile pe care le plătesc le asigură un trai decent și venituri însemnate, cei de la Compania de Apă Someș au lăsat azi Dejul și câteva localități din preajmă fără apă.

Întreruperea nu a fost anunțată în prealabil, astfel că zeci de mii de dejeni, dar și alte mii de locuitori din câteva comune învecinate s-au trezit fără apă la robinete.

Zeci de cititori ne-au semnalat faptul că nu au apă curentă încă de dimineață, iar întreruperea furnizării acesteia continuă și la ora redactării acestui material.

Bineînțeles, dorind să aflăm de ce nu este apă în tot orașul, aflăm de pe site-ul Companiei de Apă că:

”În vederea efectuării unor lucrări de reparații la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, Compania de Apă Someș S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile”

Întreruperea a fost programată pentru miercuri, 6 decembrie, dar nu ca întrerupere totală, ci ca ”presiune scăzută”, pentru localitățile Dej, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Vad, Gâlgău.

Întreruperea era anunțată pentru perioada de timp ora 9 – ora 15, însă nici la ora 17:15 apa potabilă nu era disponibilă pentru consumatori.

Mai mult decât atât, nici măcar ”buletinul informativ” al Companiei de Apă Someș nu era publicat pe site-ul acesteia din timp, măcar cu o zi mai devreme, însă reprezentanții companiei au avut grijă să transmită în respectiva informare, publicată azi pe site, rugămintea ca ”Clienții Companiei să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată”. Cum să stocheze oamenii apă dacă nu știu din timp despre întreruperea acesteia, numai reprezentanții Companiei știu.

Bineînțeles, Compania de Apă arată în același buletin informativ, publicat azi, că ”Lucrările programate se anunță cu cel puțin 24 de ore înainte și prin presă.” Da de unde?!? Presa a fost la fel de surprinsă de întreruperea de apă, la fel ca zecile de mii de oameni afectați de această bătaie de joc.

La fel ca surata companie Electrica, și Compania de Apă, efectuează astfel de lucrări, afectând zeci de mii de consumatori, fără să anunțe pe nimeni.

Citiți și:

Cum își bate joc Electrica Distribuție de clienții săi

În astfel de condiții nu putem decât să fim în asentimentul cititorilor noștri și să le dorim stimabililor de la Compania de Apă să aibă parte de sărbători înmiresmate, la fel cum miroase în aceste ore în gospodăriile dejenilor.

ACTUALIZARE:

Se pare că din cauza unor defecțiuni, cităm ”a pușcat ceva pe undeva”, furnizarea apei în Dej va fi reluată abia joi. Asta dacă se repară ce s-a stricat. Până atunci, dejenii sunt nevoiți să stea ”pe uscat”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More