Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătaie de joc! Mii de oameni lăsați fără apă de Compania de Apă Someș

0 1.939

Mii de locuitori din Dej și comunele din împrejurimi se confruntă cu o acută problemă a apei potabile, după ce Compania de Apă Someș a decis să se joace cu viețile oamenilor. Unii au fost anunțați prin intermediul primăriilor că vor avea apă din când în când, în anumite intervale orare, ca apoi să constate că nu au apă deloc. Asta fără ca cei de la Someș SA să anunțe public faptul că întrerupe total furnizarea apei potabile.

În urmă cu două săptămâni, Compania de Apă Someș anunța că intenționează să majoreze tarifele pentru apă potabilă și canalizare cu 9%, începând cu data de 1 iulie.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de  Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia  nr.79/31.05.2021. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele  ClujSălaj și Mureș, cu începere de la 1 Iulie”, preciza la acea vreme (7 iunie) Compania de Apă Someș Cluj.

Câteva zile mai târziu, însă, aceeași companie anunță primăriile din zona deservită să-și roage locuitorii să consume mai puțină apă. După ce presiunea a scăzut în casele miilor de clienți, iar în unele zone chiar a fost oprită în anumite intervale orare furnizarea apei potabile, cei de la Compania de Apă Someș au găsit de cuviință să anunțe și pe Facebook faptul că apa potabilă va fi furnizată cu intermitență.

Ieri, compania anunța faptul că ”Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă și a faptului că a crescut consumul de apă, vă informăm că se va furniza apa intermitent pe localități în perioadele cu caniculă, astfel încât să beneficieze fiecare zonă de apă potabilă”.

Anunțul de joi viza localitățile Cășeiu, Cuzdrioara, Câțcău, Vad, unde se anunța că furnizarea apei se va realiza cu intermitență în funcție de disponibilitatea apei la sursă.

Nici 24 de ore mai târziu, Compania de Apă decide să oprească total apa până sâmbătă dimineață. Cei de la companie n-au avut nici măcar bunul simț și respectul față de cei ce le asigură salariile grase să-și informeze abonații despre întreruperea totală a apei, astfel încât oamenii să poată lua măsuri pentru a-și asigura un minim stoc de apă.

De această dată, primăriile din localitățile vizate au avut sarcina de a-și informa locuitorii despre faptul că este întreruptă apa până cel puțin sâmbătă dimineața. Vineri s-a anunțat faptul că ”furnizarea apei potabile în localitățile aparținând de UAT Cășeiu, UAT Cuzdrioara, UAT Câțcău, UAT Vad, UAT Gâlgău, se va întrerupe până în dimineața zilei de 26 iunie 2021”.

Dar problemele nu se opresc aici

Cititorii noștri ne-au semnalat încă de joi faptul că nu curge apa la robinete, sau curge fără presiune și în Dej. Vineri după-amiaza, problema apei potabile s-a extins și în cartierele dejene. Astfel, ne-a fost semnalat faptul că în Viile Dejului, Ocna Dejului, și pe mai multe străzi din cartierul Dealul Florilor, nu curge apa sau curge foarte încet la zeci de blocuri.

Dar, bineînțeles, Compania de Apă Someș nu a anunțat nimic și a lăsat mii de oameni pe uscat, fără nicio atenționare prealabilă. Nici măcar un amărât de anunț agramat, așa cum au fost cele transmise pentru comunele din jurul Dejului, nu au fost în stare să transmită locuitorilor din Dej, care s-au trezit fără apă la robinete.

Au avut însă grijă să anunțe faptul că ”ajustează” prețurile, adică le măresc. Pentru aceeași apă furnizată cu intermitențe, murdară și urât mirositoare sau cu presiune scăzută.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More