Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătaie de joc! O stradă din Ocna Dejului, blocată de o stație de pompare. Oamenii nu pot scoate mașina din garaj – VIDEO

0 90

Marile proiecte de asfaltare a drumurilor din Dej sunt prezentate cu surle și trâmbițe, însă în spatele acestora rămân destule nereguli care îi nemulțumesc pe dejeni. Dacă unele probleme pot fi mai ușor trecute cu vederea, altele provoacă revoltă în rândul celor care sunt afectați.

Este și cazul locuitorilor de pe strada Cerbului din cartierul Ocna Dej, stradă recent asfaltată dar care nu poate fi folosită în integralitatea ei. Asta pentru că la mijlocul străzii, o bandă de circulație este complet blocată de o stație de pompe a canalizării. Aceasta este cu câteva zeci de centimetri mai ridicată decât nivelul străzii și mașinile trebuie să o ocolească, neputând trece peste ea, cum ar fi fost normal dacă era la nivel cu asfaltul.

O femeie care locuiește chiar în casa din dreptul stației de pompe spune că de când s-au finalizat lucrările de asfaltare nu mai poate ieși cu mașina din garaj, lovindu-se de câteva ori de blocul de beton. Astfel, femeia preferă să-și lase, alături de ceilalți membri ai familiei, mașinile în stradă. Mai problematic este faptul că în respectiva zonă, prin dreptul stației de pompe, nu pot trece în paralel două mașini, o bandă fiind blocată complet de stația respectivă. La fel de greu se descurcă să treacă prin dreptul stației respective și oamenii din zonă care au utilaje agricole de mari dimensiuni, acestea neavând loc să treacă.

Disperată, femeia ne-a cerut ajutorul în rezolvarea acestei probleme, spunând că a făcut numeroase intervenții la Primăria Dej, dar și la Societatea de Apă-Canal, însă până acum nu s-a găsit nicio rezolvare, astfel că dejeanca speră că prin mediatizarea acestui caz autoritățile responsabile se vor simți cu musca pe căciulă și vor rezolva situația.

Este grav când locuitorii ajung, în disperare, să apeleze la presă cu speranța de a le fi rezolvate problemele pe care le întâmpină din cauza incapabililor care realizează astfel de lucrări, în bătaie de joc la adresa populației.

Femeia spune că înainte strada respectivă, una neasfaltată, era la nivelul stației respective din mijlocul drumului, Însă, odată cu derularea proiectului de asfaltare, drumul a fost tasat, apoi s-a turnat asfaltat, ajungându-se astfel ca acesta să fie cu aproximativ 30 de centimetri mai jos decât nivelul blocului de beton care acoperă stația. Rezolvarea ar fi, spune femeia, ori ca stația să fie coborâtă la nivelul asfaltului, cu tot cu pompele și instalațiile din interior, ori ca drumul să fie ridicat la nivelul stației.

Reporterul Someșeanul.ro a cerut explicații de la primarul Costan Morar referitor la această problemă, edilul șef al Dejului spunând că știe de această situație și că se va ocupa de ea săptămâna viitoare, după mini-vacanța care urmează. Costan Morar spune că lucrarea la drum este finalizată, astfel încât nu se mai poate ridica nivelul străzii, însă va discuta cu cei responsabili pentru transformarea stației de pompe, pentru ca aceasta să fie coborâtă la nivelul străzii.

Nemulțumirea locuitorilor din zonă se leagă și de calitatea lucrărilor de asfaltare și, mai ales, de dezastrul care a rămas în urmă, mormane întregi de gunoaie și moloz fiind aruncate pe marginea drumului. Mai mult, intrările în curțile oamenilor arată ca după bombardament, locuitorii de pe acea stradă fiind nevoiți să-și toarne pietriș în fața porților pentru a putea acoperi denivelările și a putea intra cu mașina în curte sau în garaje.

Dejeanca spune că în zonă sunt mai multe nemulțumiri, printre care se află și faptul că mulți dintre cei care locuiesc pe acea stradă nu plătesc serviciile de salubrizare, pentru simplul fapt că nu au făcut contracte cu firma care se ocupă de aceste servicii. Acești locuitori, spune cititoarea noastră, își scot în fiecare săptămână gunoiul menajer la poartă și le este colectat de firma de salubritate, deși oamenii nu au încheiate contracte și nu plătesc aceste servicii. La fel este și cazul unora care s-au branșat ilegal la sistemul de canalizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More