Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătaie pe elicopterul SMURD între Maramureș și Cluj

1 95

Un nou elicopter SMURD va fi alocat în perioada următoare regiunii de nord-vest a României, acesta urmând să ajungă cel mai probabil la Cluj. Maramureșenii spun însă că ei au mai mare nevoie de elicopterul SMURD, mai ales pentru că nu au niciunul iar Clujul are deja un astfel de aparat de zbor.

Alocarea unui elicopter SMURD la Maramureș ar veni în ajutorul a trei județe care nu dispun de un astfel de mijloc de intervenție rapidă. Atât Maramureșul, cât și Satu Mare sau Zalău ar beneficia de un mare ajutor dacă elicopterul SMURD ar ajunge la Baia Mare.

”Am câştiga foarte mult timp. Dacă elicopterul ar veni în Maramureş, am ajunge în câteva minute la Borşa, în Satu Mare sau oriunde în aceste zone. Aşa s-ar economisi foarte mult timp. Trebuie să gândim cum să intervenim mult mai reprede. Dacă elicopterul ar merge tot la Cluj s-ar pierde la fel de mult timp ca şi până acum. Nu ştim încă nimic cu siguranţă, dar vom face tot posibilul ca să-l aducem în Maramureş“, a spus Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U Maramureş, citat de adevarul.ro.

Și politicienii din Maramureș încearcă să direcționeze elicopterul SMURD pentru nord-vest spre Baia Mare. Senatorul Ciprian Rogojan spune că depune toate eforturile pentru ca elicopterul să ajungă la Maramureș: ”E vorba de un elicopter din partea Smurdului care ar trebui să fie adus în regiunea de nord-vest a României şi din câte am înţeles ar fi repartizat la Cluj. Din câte ştiu eu, ei mai au un elicopter, dacă nu chiar două. Cred că ar fi binevenit să avem un elicopter Smurd în judeţ care să salveze oameni”, a spus politicianul maramureșean pentru sursa citată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More