Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătaie soră cu moartea la Dej. Trei tineri arestați, după ce au băgat un dejean în comă – FOTO/VIDEO

0 12.602

Trei bărbați din Dej au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce au bătut un alt bărbat din Dej, până l-au băgat în comă. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru ca agresorii să fie ridicați de polițiști.

Scandal în miez de noapte la Dej, în urma căruia un bărbat a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut crunt de alți trei indivizi. Aceștia au coborât în noaptea de miercuri spre joi dintr-o mașină pe strada Nicolae Titulescu din oraș, în apropiere de Sala Sporturilor, și au tăbărât peste bărbatul de 46 de ani cu răngi și bâte, lăsându-l lat și inconștient pe asfalt.

Medicii de la ambulanța Dej au fost alertați și l-au preluat pe bărbat pentru a-l transporta la spitalul din oraș. De aici, victima a fost dusă de urgență la UPU în Cluj-Napoca, unde este și acum în comă. Acesta a suferit multiple leziuni și traumatisme, fracturi ale membrelor inferioare și superioare, dar și o leziune a coloanei și traumatisme cranio-cerebrale.

Dan Georgiu, bărbatul de 46 de ani din Dej, care a mai avut probleme cu legea și în trecut, a căzut acum victimă altor dejeni. Aceștia au pus în aplicare o reglare de conturi, după ce ar fi fost amenințați de Georgiu, și i-au aplicat victimei o bătaie soră cu moartea, după care s-au urcat în mașină și s-au făcut nevăzuți.

Polițiștii dejeni au dat însă în scurt timp de urma găștii de bătăuși. Astfel că vineri după-amiaza, la aproape 40 de ore de la bătaia de pe strada Nicolae Titulescu, anchetatorii au aflat numele primului suspect, Geani Gabriel Jiga, un tânăr din Dej, de aproape 20 de ani, care a fost ridicat direct din stradă, dintr-o stație de taxi.

Puțin timp mai târziu, polițiștii dejeni, sprijiniți de cei de la trupele speciale de intervenție din cadrul IPJ Cluj, au intervenit la locuința lui Gabriel Jiga, de pe strada Lalelelor din Dej. De aici a fost ridicat cu mascații fratele celui dintâi, Claudiu Jiga, acesta fiind dus și el la audieri la Poliția Municipiului Dej.

Cel de-al treilea suspect a aflat în scurt timp că este și el căutat de către oamenii legii, astfel că s-a predat singur polițiștilor. Vasile Curtean a fost și el reținut imediat de către anchetatori, pentru 24 de ore, alături de ceilalți doi frați agresori, toți trei fiind prezentați sâmbătă în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Sâmbătă dimineața, Tribunalul Cluj a admis solicitarea procurorilor: ”Admite propunerea formulată de către Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în dosarul nr.1589/P/2017 şi în consecinţă: În baza art.226 C.p.p., art.223 al. 2 C.p.p. rap. la art.202 al.1 şi 3 C.p.p., dispune dispune arestarea preventivă a inculpaţilor :J. A. C. , J. G.- G, C. V. pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data de 23 decembrie 2017 şi până la data de 21 ianuarie 2018 inclusiv. În temeiul art. 272 al.1 C.pr.pen. stabileşte onorariile pentru apărătorii desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în suma de 520 lei respectiv de 260 lei care se va avansa din fondul special al Ministerului Justiţiei, Baroului Cluj – d-nelor av. Urs Laura şi av. Waldraf Daniela. În temeiul art.275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Dată în şedinţa camerei de consiliu din 23.12.2017.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More