Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătălie aprigă pentru Primăria Dej. Costan Morar și Alina Meșter, luptă umăr la umăr

0 978

Un studiu sociologic realizat la finalul lunii aprilie în municipiul Dej pe un eșantion de 720 de respondenți a fost finalizat, aducând în lumină preocupările și preferințele locuitorilor cu privire la alegerile locale din 9 iunie.

Studiul, aplicat prin metoda chestionarului față în față de către operatori calificați, a avut ca obiectiv principal explorarea nivelului de încredere al cetățenilor în candidații locali, preferințele de vot pentru consiliul local și pentru funcția de primar, precum și identificarea principalelor probleme ale cartierelor Dejului.

Rezidenții din Dej au subliniat o serie de preocupări comunitare care necesită atenție imediată. Problemele prioritare, identificate prin sondaj, includ:

1. Nivelul de curățenie generală

2. Condiția infrastructurii rutiere

3. Starea trotuarelor

4. Nevoia de parcuri adecvate pentru copii

5. Numărul insuficient de coșuri de gunoi

6. Ineficiența sistemului de canalizare

Aceste aspecte reflectă nevoile imediate ale comunității și cer soluții rapide și eficiente pentru îmbunătățirea calității vieții în Dej.

Studiul a evidențiat o bătălie electorală foarte strânsă între candidații la funcția de primar.

Costan Morar și Alina Meșter sunt în fruntea preferințelor, în ceea ce privește candidații la fotoliul de primar, iar lupta pentru această funcție pare a fi una dintre cele mai disputate din ultimii 20 de ani.

Acest studiu vine să sublinieze importanța adresării problemelor locale și impactul acestora asupra deciziilor electorale ale cetățenilor. Locuitorii își exprimă speranța că următorul consiliu local și primarul ales vor acționa decisiv pentru îmbunătățirea condițiilor de viață din municipiul Dej.

Potrivit sondajului realizat la finalul lunii aprilie în Dej, locuitorii sunt foarte interesați de soarta alegerilor locale din 9 iunie, dejenii arătând că vor participa în număr mare la vot.

Atât acest sondaj, cât și cercetările sociologice efectuate în Dej în ultima perioadă arată un grad ridicat de nemulțumire al locuitorilor față de activitatea administrației publice locale.

În ceea ce privește intențiile de vot ale dejenilor pentru alegerea viitorilor consilieri locali, Partidul Național Liberal este lider în preferințele dejenilor, urmat fiind de Uniunea Salvați România și de Partidul Social Democrat.

Bătălia cea mai mare se dă pentru funcția de primar al Dejului, în acest caz doi candidați detașându-se în luptă umăr la umăr de restul candidaților. Astfel, actualul primar Costan Morar, care candidează din partea PNL pentru al cincilea mandat, are doar patru procente în fața Alinei Meșter, candidata USR.

Și mai strânsă este situația în cazul în care cei doi ar fi luptat într-un al doilea tur de scrutin, în acest caz Alina Meșter având un avantaj de două procente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More