Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Batalionul 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” Dej pleacă în Afganistan. Ceremonia de plecare are loc mâine, la Dej

0 95

someseanul-Batalionul 811 Infanterie Dej Dragonii Transilvani (15)

Mâine au loc la Dej ceremoniile prilejuite de plecarea în Afgansitan a Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței ”Dragonii Transilvani”, eveniment la care sunt așteptate să participe numeroase personalități din viața publică, politică și administrativă.

Printre cei care vor fi prezenți mâine la Dej se află și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, dar există informații conform cărora însuși președintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent la ceremonii.

Acestea vor avea loc începând de la ora 9, joi dimineața, în Piața Bobâlna din centrul Dejului, la festivități putând participa atât rudele și prietenii militarilor care pleacă în Afganistan, cât și dejenii care vor să-și ia la revedere și să ureze succes în misiune ”dragonilor transilvani”.

Aceștia au parcurs recent ultima etapă a pregătirii pentru misiunea Resolute Support din Afgansitan, desfășurând la poligonul de la Cincu (județul Brașov) mai multe tipuri de exerciții. Militarii dejeni s-au pregătit la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor terestre pentru o serie de incidente, cum ar fi atacuri cu dispozitive explozive improvizate (DEI), cu arme de calibru mic, cu foc indirect, cu maşini capcană sau atacuri sinucigaşe, instructorii ”dragonilor transilvani” fiind camarazii lor din Batalionul 812 Infanterie Bistriţa, care s-au întors din Afganistan după o misiune de şase luni.

Misiunea Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” Dej în teatrul de luptă din Afganistan este probabil ultima din cadrul ”Resolute Support”, având în vedere că NATO pregătește deja momentul retragerii militare din Afganistan.

VEDEȚI ȘI:

Dejul în sărbătoare, cu ocazia ceremoniei de plecare a Batalionului 811 Infanterie Dej în misiune în Afganistan – FOTO/VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More