Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătrân amendat la Judecătoria Sighetu Marmației. I-a sunat telefonul în sala de judecată

0 55

Un bătrân din localitatea maramureșeană Rona de Sus a fost amendat marți, după un incident ce a avut loc în sala de ședințe a Judecătoriei Sighetu Marmației. Bătrânul a fost amendat pentru că a tulburat liniștea și ordinea publică pe timpul desfășurării activității completului de judecată. În speță, fiind în citat în calitate de martor, unui bătrân din Rona de Sus, telefonul mobil i-a adus probleme.

Deși completul de judecată l-a atenționat cu privire la respectarea regulilor în sălile instanței și să nu mai deranjeze ședința cu telefonul mobil, a fost necesară intervenția jandarmului care asigura ordinea interioară la sala respectivă. Bătrânul a fost sancționat contravențional conform prevederilor legii nr. 61/1991, republicată, art. 2, pct. 1.

În vederea evitării incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte o atitudine și un comportament adecvat, să respecte regulile și normele stabilite pentru bună desfășurare a ședințelor instanțelor.

Scandal la o executare silită

Efectivele de jandarmi au desfășurat miercuri o acțiune de protecție a executorului judecătoresc pe timpul unei executări silite în localitatea Dragomirești. Acțiunea a decurs normal până în momentul în care o persoană în vastă de 39 ani, din Dragomirești, a perturbat procesul de executare silită.

Femeia, aflându-se la domiciliul cumnatului său din localitate, unde se efectua executarea, fără calitate oficială, a adresat expresii și cuvinte jignitoare părților adverse (creditoare) participante la executarea silită. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru restabilirea stării de normalitate și continuarea activității specifice de executare. Au fost luate măsurile legale împotriva persoanei respective prin sancționarea contravențională, conform prevederilor legii nr. 61 /1991 republicată, art. 2, pct.1.

De asemenea, jandarmi au dispus și sancționarea cu amendă contravențională în cazul a altor două persoane, aflate în imediata apropiere a locului unde se desfășura executarea, pentru abateri care contravin normelor de ordine publică, fapte prevăzute prin legea nr. 61/1991, republicată, art.2, punctul 3.

Tineri călătorind… gratuit

Jandarmii băimăreni au desfășurat o acțiune în cooperare cu Administrația Publică Locală pentru respectarea regimului călătoriilor cu mijloacele de transport în comun din municipiu. Astfel, în decurs de două ore, au fost identificați trei tineri băimăreni, care pe timpul călătoriei cu troleibuzul nu aveau bilete de rigoare.

La solicitarea controlorilor S.C. Urbis S.A. de a prezentă documentele de călătorie, una din persoanele depistate, a adresat injurii si expresii jignitoare, tinerii fiind coborâți cu sprijinul jandarmilor din mijlocul de transport în comun. La solicitarea de a oferi date în vederea stabilirii identității, aceștia au refuzat în mod repetat.

Comportamentul neadecvat al tinerilor băimăreni a fost sancționat contravențional cu amenzile prevăzute de legislația în vigoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More