Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătrâni din Iclod executați silit pentru credite false

0 86
batrani-Iclod-inselati-credite
Mai mulți bătrâni din comuna Iclod, județul Cluj, au fost executați silit de către Patria Credit IFN pentru că nu și-au plătit creditele. Numai că bătrânii nu au știut de creditele luate pe numele lor de către o fostă angajată Patra Credit și o altă femeie din satul lor. Cele două sunt trimise în judecată pentru înșelăciune din ianuarie, dar păgubiții încă primesc notificări de executare silită de la instituția financiară nebancară.

Opt bătrâni din satul Orman, comuna Iclod, au ajuns la capătul răbdării. Oamenii, unii trecuți de 80 de ani, au fost bombardați în ultimii doi ani cu somații și notificări de la executorul Patria Credit. S-a ajuns chiar să le fie luați bani din pensii pentru acoperirea unor credite, cu toate că oamenii nu au trecut pragul vreunei agenții Patria Credit IFN.

Au aflat însă când au început somațiile de la instituția financiară nebancară că în perioada 2007-2008 au devenit titulari de contracte de credit sau giranți. La început cineva a achitat ratele, însă după circa un an s-a oprit. Bătrânii spun că în acea perioadă au dat buletinele unei femei din sat din diverse motive.

Fiul a doi soți păgubiți a adunat somațiile și i-a ajutat pe bătrâni să facă plângere penală. Primul dosar penal a fost deschis în 2009, care a fost conexat la un alt dosar început în 2012. Ancheta la poliție a mers greu, astfel că abia în toamna lui 2013 cazul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla cu propunere de trimitere în judecată a femeii din sat, Floarea Albuș, și a unei foste angajate a agenției Patria Credit din Iclod, Ana Pop.

Citește mai multe detalii despre acest caz pe Clujust.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More