Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bătrânică tâlhărită la Câmpia Turzii. I-a smuls lănțișorul de la gât

0 51

furt-lant

Poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj – Poliţia municipiului Câmpia Turzii au reţinut ieri pentru 24 de ore un tânăr de 20 de ani, cercetat pentru tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 9 septembrie, ora 13:50, Poliţia municipiului Câmpia Turzii a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că unei femei de 84 de ani i-ar fi fost smuls lănţişorul de aur la gât.

Din primele verificări efectuate de poliţiştii a reieşit că în jurul orei 13:40, în timp ce partea vătamată se afla în locuinţa din Câmpia Turzii, cu uşa de acces încuiată, o persoană necunoscută ar fi pătruns în curtea imobilului prin poarta neasigurată, s-ar fi deplasat la uşa de acces şi ar fi bătut până când partea vătamată a ieşit în cadrul uşii. În acel moment i-ar fi smuls acesteia un lănţişor de aur din jurul gâtului. Persoana necunoscută, în momentul comiterii faptei, ar fi  avut faţa acoperită cu un material textil, de culoare neagră, decupat în jurul ochilor.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a fost identificată persoană bănuită de comiterea faptei, stabilindu-se că e un tânăr de 20 de ani, din Câmpia Turzii. Acesta a fost depistat şi reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”, faptă prevăzută de Codul penal.

Tânărul urmează să fie prezentat Judecatoriei Turda cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

 

Pentru a preveni astfel de fapte, POLIŢIA RECOMANDĂ:

  • Când sunteţi în locuinţă şi sună cineva la uşă, înainte de a deschide, întrebaţi cine este şi uitaţi-vă pe vizor
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii
  • Când sunteţi acasă asiguraţi uşa cel puţin cu lanţul de siguranţă, astfel vă protejaţi de musafirii nepoftiţi
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă
  • Pentru a facilita identificarea şi prinderea infractorilor, încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre următoarele aspecte: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului (vârsta aproximativă, înălţimea, constituţia fizică, forma feţei, culoarea părului, a ochilor, vestimentaţia, semne particulare), numele/poreclele folosite între agresori, tipul, numărul maşinii şi direcţia în care a plecat (dacă este cazul)
  • Nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să comită alte fapte cu violenţă. Dacă depuneţi plângere sporiţi şansele de identificare, prindere şi  pedepsire a infractorilor
  • În cazul în care asistaţi la comiterea unei tâlhării sau sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More