Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bazin nou de înot la ștrandul din Dej. La Toroc lucrările sunt în desfășurare – FOTO/VIDEO

0 495

În Dej, în domeniul agrement și sport se derulează două proiecte ample: Modernizarea și extinderea Parcului Balnear Toroc și Construirea unui bazin de înot didactic în zona vechiului ştrand.

Proiectul de extindere și modernizare a Parcului Balnear Toroc, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, propus de primarul Costan Morar în anul 2015, a demarat.

În cadrul proiectului se vor amenaja:
-bazin pentru adulți cu dimensiuni de 32/19,3 m, cu o suprafaţă de 700 m2,
– bazin cu apă sărată 18,6/7,5 m , 113 m2
– bazin pentru copii cu diametrul de 11 m şi suprafaţă de 96 m2
– un bazin de descărcare tobogane 19/9 m cu suprafaţa de 165 m2 şi se va extinde substanţial plaja.

”Lucrările de modernizare au demarat, se lucrează la consolidarea zonei, se fac excavații pentru construirea bazinelor astfel încât în această vară, aproximativ luna iunie, modernizarea să fie finalizată și să putem beneficia de o bază de agrement așa cum ne dorim.

Investiția de modernizare am demarat-o la Toroc, iar în zona ştrand am propus construirea unui bazin de înot didactic, fără a folosi bani din bugetul local, pe fonduri nerambursabile, un bazin acoperit, utilizabil indiferent de momentul anului, cu dimensiuni de aproximativ 50/30 metri şi o suprafață de 3000 m2.

În acest sens în octombrie 2015, când a existat posibilitatea de finanțare prin Compania Națională de Investiții(C.N.I.), am propus spre aprobare în Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru predarea către C.N.I a unui amplasament pe baza sportivă a vechiului ștrand, în vederea construirii bazinului de înot didactic.

După aprobarea şi transmiterea hotărârii, s-a realizat actualizarea datelor de carte funciară, reglementarea suprafețelor reale de teren și ulterior, parcelarea acestuia.

În această perioadă ne aflăm în etapa premergătoare finanțării investiției, respectiv întocmirea unui Plan de Urbanism Zonal, care va fi supus aprobării Consiliului Local Dej în cel mai scurt timp, pentru ca ulterior Compania Națională de Investiții să finanțeze și să fie demarate din acest an lucrările la bazinul de înot.

Dejul are potenţial turistic în zona Toroc și am considerat firesc să exploatăm acest potențial prin modernizarea lui inclusiv cu tobogane, astfel încât la Toroc să avem o bază de agrement care poate fi folosită pe tot parcursul anului. Pentru copii, tineri noștri şi dejenii dornici să facă înot, pe lângă bazinul interior de la Toroc, îmi doresc să construim un bazin de înot didactic la vechiul ștrand, pe care să îl poată utiliza indiferent de anotimp toţi dejenii, evident în cursul anului elevii să îţi poată desfăşura orele de sport acolo.

În varianta propusă de mine potenţialul celor două locaţii este valorificat la maxim, în condiţiile în care în zona ştrandului putem accesa fonduri nerambursabile”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More