Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Beat și surprins de furtună, s-a rătăcit în zona Baraj Firiza

0 288

Misiune de salvare nopatea trecută a salvbamontiștilor din Maramureș, care au fost solicitați să pornească în căutarea unui bărbat ce s-a rătăcit în zona Barajului Firiza.

Tânărul, în vârstă de 30 de ani, s-a rătăcit de grupul cu care era în zona Baraj Firiza Berdu spre Vidra.

”Aflat în stare de ebrietate, deplasându-se cu un grup de prieteni după o petrecere în natură, a fost surprins de o furtună și, deoarece vizibilitatea era slabă iar condițiile atmosferice precare, acesta s-a pierdut de grup, a gresit traseul și a ajuns într-o zonă cu acces dificil. Din cauza viiturii rezultate în urma furtunii, bărbatul s-a adapostit într-o zonă împădurită fiindu-i practic imposibilă înaintarea”, descrius salvamontiștii situația tânărului.

Cei de la Salvamont Maramureș au reușit până la urmă să-l găsească, în jurul orei 2 noaptea. Bărbatul era desculț și dezbrăcat, în stare de hipotermie ușoară, fiind coborât în siguranță de echipele formate din salvamontiști și jandarmi și predat echipajului de la Ambulanță.

”Îi sfătuim pe cei care se aventurează în zone pe care nu le cunosc, să transmită periodic informații aparținătorilor cu privire la traseul pe care îl urmează și, pe cât posibil, să urmeze marcajele de pe traseele turistice. În cazul în care intervin probleme, îi sfătuim să sune urgent la 112 și să alerteze echipele de salvare. Fiecare minut este prețios, fiecare informație pe care o pot transmite salvatorilor le poate salva viața celor care se afla în dificultate”, transmite Salvamont Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More