Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Beclean: Grădiniţă construită cu fonduri europene, după un concept japonez

0 359

La Beclean s-a inaugurat, joi, o grădiniţă construită după un concept japonez şi pentru care au fost accesate fonduri europene în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Denumită grădiniţa „Albă ca Zăpada”, această unitate de învăţământ va avea opt grupe, frecventate de aproximativ 200 de preşcolari.

Investiţia a fost realizată printr-un proiect depus pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13, iar la inaugurare a fost prezent şi preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, fostul ministru Marcel Boloş, alături de primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, şi de fratele acestuia, senatorul Ioan Deneş.

„Conceptul după care a fost creată (grădiniţa – n.r.) este unul japonez, cu spaţii vaste de învăţare pentru copii, zone de interes pentru interacţiunea celor mici şi multe jocuri educative, plus dotări inteligente la standarde europene. Grădiniţa conţine azi mobilier cu design prietenos şi viu colorat, numeroase jocuri educative pentru diferite grupe de vârstă, sisteme de monitorizare video, dar şi bucătărie dotată cu aparatură profesională şi săli de baie cu toalete şi duş pentru copii”, se menţionează în comunicatul Primăriei Beclean.

Fiecare grupă de grădiniţă va avea, pe lângă mobilierul necesar, aparatură electronică (calculatoare, videoproiectoare, imprimante, sisteme audio) şi material didactic aferent (puzzle-uri, păpuşi, jucării, tăbliţe, jocuri educaţionale).

Preşcolarii sunt aşteptaţi în noua grădiniţă începând cu data de 12 aprilie, până atunci putând vizita, alături de părinţi, spaţiile acesteia, pentru acomodare.

”Cu bucurie am dat azi startul “Zilei porților deschise” la Grădinița cu Program Prelungit “Albă ca Zăpada” din orașul nostru, o grădiniță unică datorită tuturor dotărilor și a conceptului după care a fost creată și realizată din fonduri europene nerambursabile.

A fost alături de noi la eveniment domnul Marcel Ioan Boloș, directorul general al ADR N-V și totodată unul dintre promotorii proiectului grădiniței, reprezentanți ai ADR N-V, senatorul Ioan Deneș, consilieri locali ai orașului Beclean, precum și conducerea Școlii Gimnaziale “Grigore Silași” Beclean și reprezentanții presei”, a transmis primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More