Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj — Cea mai bună bibliotecă din țară

0 83

biblioteca octavian goga cluj

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a primit recent premiul pentru”Cea mai bună bibliotecă”. Conferirea acestui titlu a avut loc în cadrul celei de-a III-a ediții a Galei Industriei de Carte din Romania ”Bun de Tipar” 2014, eveniment organizat de Headsome Communication și Asociația Editorilor din Romania (AER), cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în Aula Bibliotecii Naționale a României. În competiția din acest an s-au înscris nu mai puțin de 700 de proiecte din 120 de instituții din industria cărții: tipografii, librării, biblioteci, precum și scriitori, traducători și ilustratori de carte. Juriul a acordat 25 de trofee, 5 mențiuni și 3 premii speciale.

Trofeul ”Cea mai bună bibliotecă” a revenit Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” din Cluj și Bibliotecii comunale Șirna din județul Prahova.

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” s-a aflat printre finaliști la toate edițiile Galei ”Bun de tipar”. Proiectul depus în acest an este un proiect de promovare a lecturii intergeneraționale ”Vreau să-mi citești”, care se derulează la Secția pentru copii de la sediul central, la toate filialele de cartier și în patru biblioteci publice din județ.

”Acest premiu ne onorează și vine ca o recunoaștere firească a eforturilor întreprinse de echipa managerială împreună cu întreg colectivul Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” Cluj, eforturi care au vizat organizarea a numeroase evenimente culturale și proiecte extrem de importante care au adus satisfacții atât publicului cititor cât și bibliotecarilor. Colectivul bibliotecii poate fi mulțumit de aprecierea muncii depuse și de recunoașterea înaltei calități a serviciilor pe care le oferă iar clujenii se pot mândri că au cea mai bună bibliotecă publică din țar” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

În același timp, spre Cluj au mai venit încă două premii: ”Cea mai bună carte pentru copii și tineret” — Florin Bican, Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc (Ed. Arthur) și premiul special al juriului: Mihai Goțiu, Afacerea Roșia Montană (Ed.Tact).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More