Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bijuterii ascunse pe corpul a două femei, depistate la frontieră în Sighetu Marmaţiei

0 1.013

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei au descoperit aproximativ 570 gr. de bijuterii, posibil aur şi argint, în valoare totală de 105.000 lei, ascunse pe corpul a două femei. Uneia i s-a întocmit lucrare penală, deoarece valoarea bunurilor depăşea suma de 40.000 de lei, iar cealaltă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, s-au prezentat pe sensul de intrare în România, două femei, una în vârstă de 51 de ani, domiciliată în Baia Mare, iar cealaltă de 47 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldoveană. Cele două se aflau într-un autovehicul, având aplicate plăcuţe de înmatriculare specifice României.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, asupra ambelor persoane, au fost descoperite ascunse mai multe bijuterii din metal galben, posibil aur, în cantitate totală de 451,81 grame, în valoare de 103.940 lei, precum şi din metal argintiu, posibil argint, în cantitate de 122,14 grame, în valoare de 771 lei.

Ca urmare a celor constatate, în cazul femeii cu dublă cetăţenie, a fost confiscată, cantitatea de 125,79 gr de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 33.890 lei şi 98,96 gr de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 695 lei. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Cât priveşte băimăreanca, acesteia i-a fost confiscată cantitatea de 326,02 gr bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 70.050 lei şi 23,18 grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 76 lei, fiindu-i întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În ambele cazuri, bijuteriile au fost reţinute de către autoritatea vamală şi vor fi trimise spre expertizare.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More