Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bilanţ: 11 morţi şi 101 persoane rănite grav

0 58

accmortalTurdastradaClujului

În perioada 19 – 31 august toate structurile de poliţie cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră din judeţ, au executat acţiuni punctuale pe linia respectării regimului legal de viteză, cu dispunerea aparatelor în cascadă, în principal, pe tronsoanele de drumuri publice pe care au fost înregistrate evenimente rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, s-au utilizat toate echipamentele video şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră şi ordine publică, înregistrările realizate urmând a fi folosite ca probă în cazul eventualelor contestaţii.

Acţiunea a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de încălcarea normelor rutiere privind regimul legal de viteză, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Cu această ocazie au fost aplicate vitezomanilor 1.021 sancţiuni contravenţionale. Tot în această perioadă au fost reţinute şoferilor care au depăşit limita legală de viteză 17 permise de conducere. De asemenea, la regimul circulaţiei rutiere au fost constatate 50 infracţiuni.

Numai în cursul acestui an, pe raza judeţului Sălaj s-au produs 88 de accidente de circulaţie grave, soldate cu 11 morţi şi 101 răniţi grav, 20 dintre acestea au fost produse din cauza vitezei, în care patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 26 au fost rănite grav.

Astfel, pentru a preveni evenimentele nedorite şi pentru a nu deveni victima vreunui accident rutier Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Totodată, depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More