Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bilanțul inundațiilor din ultimele zile în Sălaj

0 97

inundatii iulie sud

Peste 500 de case şi aproape 2.000 de hectare de terenuri arabile au fost afectate de inundaţii în judeţul Sălaj, iar 53 de poduri au fost avariate, până în prezent mai multe persoane fiind evacuate din calea apelor.

„La nivelul județului Sălaj au fost înregistrate în urma inundațiilor pagube însemnate. Astfel, 565 de case, 1.971 de hectare de terenuri arabile şi 268 de hectare de pășuni au fost afectate de inundaţii, iar 53 de poduri au fost avariate. Un număr de 31 de persoane au fost evacuate, iar o comisie specială va evalua starea caselor acestora, pentru a se vedea dacă oamenii se pot întoarce în siguranță. De asemenea, se va face o evaluare a pagubelor care va fi transmisă Prefecturii Sălaj”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Adrei Jacodi.

În acest context, el a precizat că, joi, au fost înregistrate debite în scădere pe cele trei râuri din Sălaj – Crasna, Someș și Barcău, ceea ce ușurează intervenția echipelor ISU Sălaj.

Avertizare cod roșu prelungită

Avertizarea cod roşu de inundaţii a fost prelungită până vineri, la ora 12.00, pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare, iar codul portocaliu a fost menţinut joi, până la ora 18.00, pe râul Maja, un afluent al Crasnei.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de joi, ora 10.00, până vineri, la ora 12.00, rămâne sub avertizare cod roşu râul Crasna, pe sectorul din aval de staţia Craidorolţ, în sectorul îndiguit, din judeţul Satu Mare.

Avertizarea cod portocaliu a fost prelungită joi, până la ora 18.00, pe râul Maja, un afluent al râului Crasna, tot din judeţul Satu Mare.

Sub avertizare cod galben vor fi până vineri, la ora 12.00, râul Crasna, pe sectorul staţiei Supuru de Jos, în amonte de staţia Craidorolţ (judeţul Satu Mare), râul Barcău, în aval de staţia Balc (judeţul Bihor), râul Crişul Negru, pe sectorul din aval de staţia Talpoş (judeţele Bihor şi Arad) şi afluentul său Holod (judeţul Bihor).

Noua avertizare a fost emisă ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, a precizat INHGA.

Avertizarea hidrologică din celelalte bazine hidrografice atenţionate anterior a fost ridicată joi, la ora 10.00.

FOTO: Arhivă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More