Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bilanțul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 29 de morți

0 50

Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat că este vorba despre două femei, care erau în stare critică.

Astfel, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv a ajuns la 29. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate.

Potrivit IML, toate cele 29 de persoane decedate în incendiul de la Club Colectiv au fost identificate.

Lista cu numele celor 27 de persoane identificate ce au decedat în urma tragicului incident

1. Claudiu Petre
2. Monica Tanasoiu
3. Nelu Tllie
4. Ciufulici Alex
5. Ionuț Popescu
6. Vlad Telea
7. Adrian Rugină
8. Simion Alexandru Cătălin
9. Maria Vuicu
10. Radu Palada
11. Ion Tripa
12. Maria Ion
13. Oprita Carina
14. Alexandru Rusiteanu
15. Gabriel Matei
16. Andra Ioana Epure
17. Ștefan Hamud
18. Cătălina Ioniță
19. Alexandru Simion
20. Valentina Florea
21. Nicoleta Baldovin
22. Paul Alexandru Georgescu
23. Laurențiu Varian
24. Enache Diana Elena
25. Costi Ignat
26. Mihaela Vler
27. Mihai Alexandru

Spitalul Universitar are 24 de pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv, dintre care nouă sunt în stare critică, a anunțat duminică medicul Dragoș Davițoiu.

„24 pacienți sunt internați. 14 sunt în stare bună, sunt internați în chirurgie plastică, pentru evoluția lor nu ne așteptăm la complicații majore. Medicii curanți vor stabili săptămâna aceasta când și cum se vor externa. 10 sunt internați în Terapie Intensivă, un pacient cu evoluție favorabilă până la momentul de față, detubat, este menținut în continuare în Terapie Intensivă pentru că există încă posibilitatea apariției unor complicații, 9 pacienți, aceeași, în stare critică, dar stabilă. Nu s-a schimbat nimic în evoluția lor peste noapte, asta nu înseamnă că este neapărat o veste bună. Ne putem aștepta la apariția unor complicații severe. Săptămâna aceasta începe o fază chirurgicală în tratamentul lor, în care se va încerca acoperirea arsurilor în cât mai mare proporție după care vor apărea sau nu ne putem aștepta la tot felul de complicații și evoluții nefavorabile”, a afirmat medicul.

El a spus că unitatea medicală nu are nevoie în acest moment de materiale, însă este nevoie să se doneze sânge.

Cinci pacienți internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar ‘Dr Carol Davila’ care au fost răniți în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare critică și unul este intubat, a declarat comandantul unității medicale, Florentina Ioniță Radu.

„Sunt internați în terapie intensivă 12 pacienți, un pacient este intubat, cinci pacienți sunt în stare critică cu arsuri pe căile respiratorii superioare. Toți sunt atent monitorizați în clinica de terapie intensivă”, a spus, duminică, medicul.

Peste 900 de bucureșteni au donat sânge pe parcursul zilei de sâmbătă pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, iar în cursul dimineții de duminică, alți 200 de donatori au fost înregistrați la Centrul de Transfuzie din Capitală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More