Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Bilete de tratament balnear pentru pensionari începând de luna viitoare

0 109

batrani-pensionari_13344400

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice informează că, începând cu data de 16 februarie 2015, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear.

În anul 2015 se acordă aproximativ 220.000 locuri în staţiunile balneare, cu 10.000 mai multe față de 2014.

Hotărârea de Guvern care reglementează acordarea biletelor de tratament balnear a fost aprobată în şedinţa de Guvern din data de 28 februarie.

Potrivit documentului, în anul 2015 vor fi disponibile aproximativ 220.000 locuri în staţiunile balneare.

„Este vorba despre 220.000 locuri în staţiunile balneare pentru pensionarii din sistemul public de pensii, cu 10.000 mai multe decât anul trecut. Vom continua să gestionăm în mod eficient acest program, astfel încât să poată beneficia cât mai mulţi pensionari de biletele pe care le punem la dispoziţie.” – a declarat doamna Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Actul normativ stabileşte că pot beneficia de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI şi MAPN). Cererile se depun la casa de pensii din raza de domiciliu a solicitantului.

Durata unui sejur este de 16 zile. Suma alocată anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 bilete este de 308.069.000 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More