Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Biroul electoral a respins cererile de renumărare a voturilor din câteva localități bistrițene

0 95

Cererile de renumărare a voturilor din anumite circumscripţii electorale din judeţul Bistriţa-Năsăud, depuse de către UNPR şi UDMR, au fost respinse ca nefondate şi tardive.

În schimb, PNL a cerut anularea rezultatului votului de duminică în trei circumscripţii, astfel că deciziile în aceste cazuri vor fi luate de către Biroul Electoral Central.

Cele trei partide au contestat rezultatele obţinute pentru consiliile locale, nemulţumite de numărul de mandate atribuite sau de faptul că nu au reuşit să obţină posturi de aleşi locali.

Astfel, UDMR a făcut contestaţii în comunele Şintereag şi Miceştii de Câmpie, iar UNPR s-a arătat nemulţumit de situaţiile din oraşul Năsăud şi comunele Dumitra, Mărişelu, Şieu Măgheruş şi Tiha Bârgăului.

PNL, în schimb, susţine că există suspiciuni de fraudă electorală în oraşul Sângeorz-Băi şi în comunele Telciu şi Şieu Odorhei. În Sângeorz-Băi, PNL a reuşit să câştige mandatul de primar, după ce în ultimii 12 ani această funcţie a fost ocupată de un membru PSD, însă speră ca, în urma contestaţiei, să obţină un număr mai mare de consilieri locali.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More