Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Biroul Elenei Ceaușescu, în biroul primarului din Sîngeorz-Băi

0 37

Biroul din lemn de paltin şi tapiţat cu goblen, sculptat de meşterii din Târgu-Mureş la comanda specială a Elenei Ceauşescu, va fi folosit de primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, care l-a cumpărat cu 2.000 de euro.

Biroul din lemn masiv, sculptat manual de meşterii din Târgu-Mureş şi tapiţat cu goblen comandat de Elena Ceauşescu pentru cabinetul său în 1989, a ajuns în biroul primarului Traian Ogâgău din Sîngeorz-Băi, informează Mediafax.

Soţia dictatorului nu a mai apucat să se bucure de birou, însă acesta va fi folosit pentru prima dată după aproape 27 de ani de când a fost confecţionat.

„Biroul poate fi o atracţie turistică. Este o lucrare rară, cu o încărcătură istorică deosebită şi o poveste frumoasă. Asta e ceea ce caută turiştii, oriunde s-ar afla” spune primarul, care a menţionat că a plătit mobilierul din buzunarul propriu.

Traian Ogâgău este pasionat de bunurile care au aparţinut familiei Ceauşescu, în urmă cu câţiva ani achiziţionând şi fosta casă de protocol a lui Ceauşescu din centrul Bistriţei.

Timp de zece ani, impresionatul mobilier, evaluat la 15.000 de euro, s-a plimbat prin lume la diferite expoziţii internaţionale de mobilă, însă după aceea, a stat nefolosit într-un depozit.

Mobilierul a fost comandat fabricii de mobilă de la Târgu Mureş chiar de către Elena Ceauşescu, în 1989, însă a venit Revoluţia şi corpurile din lemn masiv nu au mai ajuns să mobileze Cabinetul nr. 2. După Revoluţie, mobilierul a fost achiziţionat de un om de afaceri şi reprodus în 20 de exemplare, toate livrate la Kremlin.

Mobilierul original, cel comandat de Elena Ceauşescu, a fost readus în România şi, timp de 15 ani, a stat ascuns într-un depozit. Aici a dat de urma lui noul primar al oraşului, Traian Ogâgău, care a reuşit să îl achiziţioneze cu 2.000 de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More