Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița – 427 de kilograme de articole pirotehnice ridicate în ajun de An Nou

0 59

Polițiștii au confiscat nu mai puțin de 427 de articole pirotehnice în ruma unor controale în ajun de An Nou.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma unor controale efectuate în ajun de An Nou, polițiștii au confiscat nu mai puțin de 427 de kilograme de articole pirotehnice.

Astfel, la data de 31 decembrie 2019, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, din Bistrița, care ar fi expus spre vânzare articole pirotehnice la punctul de lucru al unei societăți comerciale, în zona Decebal.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice și au ridicat 789 de bucăți articole pirotehnice (aproximativ 90 de kg), din categoria F2.

La aceeași dată, polițiștii au depistat, pe raza municipiului Bistrița, un bărbat de 43 de ani, din localitate, angajat al unei societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive, în timp ce comercializa articole pirotehnice din categoriile F2 și F3 către publicul larg, notează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

În acest caz au fost ridicate 2.471 de bucăți articole pirotehnice (circa 150 de kg), din categoriile F2 și F3. Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Totodată administratorul unei societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive, cu punct de lucru în Bistrița, strada Calea Moldovei, a fost depistat de polițiști  în timp ce comercializa către populație articole pirotehnice din categoria F2.

Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 151 de bucăți articole pirotehnice din categoria F2 (aproximativ 150 kg).

Tot cu ocazia controalelor, în Bistrița, pe Bulevardul Independenței, polițiștii au depistat o femeie în vârstă de 44 de ani, din Târgu Mureș care, în calitate de angajată a unei societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive, comercializa articole din categoria F2, deși nu avea acest drept.

Au fost ridicate 418 de bucăți articole pirotehnice categoria F2 (circa 37 kg) și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More