Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița: cetățean turc obligat să părăsească țara după o căsătorie de conveniență cu o româncă

0 165

Polițiștii de imigrări din Bistrița-Năsăud au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui cetățean turc în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă de 41 de ani. Pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în 30 de zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări — Biroul pentru Imigrări al județului Bistrița-Năsăud au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României unui cetățean turc, în vârstă de 42 de ani, ca urmare a constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă.

S-a stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu femeia, de 42 ani, doar după ce acesta a venit în România și au hotărât să se căsătorească pentru a obține un permis de ședere în țara noastră. La sfârșitul lunii octombrie a.c., cei doi au încheiat căsătoria în fața ofițerului de stare civilă român, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Biroului pentru Imigrări al județului Bistrița-Năsăud, în vederea obținerii dreptului de ședere, în calitate de membru de familie a unui cetățean român.

Ca urmare polițiștii au început verificările specifice în cazul celor doi soți, iar, în urma interviului și a controlului la domiciliul conjugal, a rezultat lipsa unei contribuții efective la îndeplinirea obligațiilor născute din căsătorie. S-au mai constatat și neconcordanțe în declararea datelor cu caracter personal, a circumstanțelor în care s-au cunoscut, ori a altor informații relevante despre relația lor. Totul a dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență cu scopul de a evita condițiile de intrare/ședere pe teritoriul României a străinului.

Astfel polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere a cetățeanului turc în România, iar, pe numele acestuia, a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.