Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița: Dosare penale pentru trei adolescenți care au prezentat certificate de vaccinare ale altor persoane

0 99

Jandarmii bistrițeni, aflați într-o acțiune punctuală de verificare a respectării accesului în interiorul unor localuri publice pe baza certificatului verde, au depistat într-o unitate de alimentație publică o tânără de 18 ani care, la intrare, a prezentat angajaților localului un certificat verde Covid-19 care nu îi aparținea. În momentul legitimării, jandarmii au constatat că aceasta se folosise de certificatul de vaccinare al altei persoane, datele din cartea de identitate nefiind aceleași cu cele din certificatul digital.

Totodată, într-un alt local public, alte două persoane, de 17 respectiv 18 ani, au fost depistate de jandarmi cu certificate verzi care nu erau emise pe numele acestora.

Pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de fals privind identitatea (art. 327 Cod Penal), care au fost predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, cei trei tineri care au folosit certificate verzi false pentru a intra în localuri publice s-au ales cu dosare penale.

În ultimele 24 de ore, pentru limitarea răspândirii virusului SARS COV-2, jandarmii au intensificat acțiunile de verificare. S-au făcut controale în zonele aglomerate, centre comerciale, gări, autogări, piețe, terase, cafenele, săli de jocuri, stații de carburant și altele, fiind verificat certificatul verde (verificare cod QR) în locațiile în care acesta este necesar.

Acest gen de misiuni vor fi organizate permanent pe raza județului și în perioada următoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More