Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița: Elevi premiați la prima ediție a concursului școlar NEUROLIMPICS – FOTO

0 263

Peste 100 de elevi și coordonatorii lor au fost premiați sâmbătă la Sinagoga Bistrița în cadrul Zilei Internaționale a Autismului la prima ediție a concursului școlar pe tema neurodiversității – NEUROLIMPICS, organizat de Asociația Autism Europa Bistrița, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură și Societatea de Concerte Bistrița.

Concursul a propus realizarea unor afișe/postere/eseuri cu tema neurodiversității care sunt expuse începând de sâmbătă, la Galeria Lina, de la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița. Cele 26 de echipe câștigătoare, jurizate de artistul plastic Georgiana Vrânceanu Cotuțiu, scriitoarea Ioana Bradea, psihologii Anca Toader și Dana Ofelia Oprea, cu sprijinul purtătorului de cuvânt al primăriei Bistrița Mihai Ruști au primit premii oferite de Uniqa Asigurări, Editura Charmides, Librăriile Aletheia, Dacia Plant și Asociația Autism Europa Bistrița.

Echipa ”Outsiders” de la CNLR, coordonată de prof. Dan Coman, câștigătoare a locului I la categoria LICEU – AFIȘ, a donat premiul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, informează instituția printr-un comunicat de presă.

Toate echipele înscrise în concurs au primit diplome pe care, dacă nu le-au ridicat în cadrul festivității de premiere, le pot ridica de la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița, anunță organizatorii.

Momentul a fost conturat exemplar de un microrecital al elevilor de la Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița.

Copiii au realizat lucrări extraordinare și dacă nu au fost toate premiate acest fapt s-a datorat strict lipsei de fonduri suficiente, însă munca juriului a fost una extrem de dificilă. Ne dorim ca de la an la an să creștem calitatea afișelor și eseurilor realizate de elevi, motivându-i în același timp să se constituie în agenți ai neurodiversității și susținători ai unei societăți în care discriminarea școlară e mai degrabă o excepție sancționată public decât o regulă”, spun cei de la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.

La evenimentele din acest an au participat și salvatorii de la ISU Bistrița-Năsăud care au stat la dispoziția copiilor participanți la eveniment cu jocuri, concursuri și efecte speciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More