Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița în scenariul roșu! Incidență de 3,63/1000 locuitori

0 529

„Incidența alarmantă de 3,63/1000 locuitori reprezintă, inevitabil, intrarea municipiului Bistrița în scenariul roșu!” au transmis în această seară cei de la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Prin Hotărârea nr.82/22.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență decide luarea următoarelor măsuri care să ducă la combaterea răspândirii infectării cu virusul CoVid -19 în municipiul Bistrița, începând cu data de 23 martie a.c. se interzice:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
  • este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne în continuare obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de prezenta hotărâre se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică. Trebuie să tratăm cu maximă seriozitate situația în care ne aflăm, pentru a reveni cât mai curând la normalitate, notează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More