Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița: Încă un deces provocat de gripă. Bilanțul negru ajunge la 25 de decese

0 241

Alte două femei au murit din cauza gripei, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Bilanțul a ajuns la 25 de decese. Alte mii de persoane au fost infectate.

Potrivit informațiilor furnizate de Centrul de Supraveghere, una dintre victime este o femeie în vârstă de 64 de ani, din Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, care avea probleme medicale preexistente și nu era vaccinată. Aceasta fusese infectată cu virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Decesul s-a produs joi, pe 6 februarie 2020.

O altă victimă este o femeie în vârstă de 66 de ani din judeţul.Caraş-Severin, care avea la rândul ei condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale încă necunoscute. Fusese confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, iar luni, pe 10 februarie, a încetat din viață.

Numărul deceselor provocate de gripă în acest sezon a ajuns la 25. Conform ultimei centralizări, până pe 2 februarie au fost raportate la nivel national 7.022 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării.

România combate epidemia de gripă cu neglijenţă

În România, epidemia de gripă – abia declarată – e combătută cu neglijenţă. Deşi oficialii au anunţat măsuri speciale, ele lipsesc din cele mai aglomerate locuri – şcoli şi spitale.  

Echipamentul de protecţie trebuie să fie obligatoriu pentru vizitatori şi pentru personalul medical, iar triajul epidemiologic, săpunul şi soluţiile dezinfectante sunt absolut necesare pentru elevi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More