Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița-Năsăud: 17 pacienți cu COVID-19 s-au vindecat. 7 dintre ei sunt din Reteag

0 2.720

Vești bune din Bistrița-Năsăud, unde, în ultimele 24 de ore, nu a fost raportat niciun caz nou de infectare cu COVID-19 și nici decese. În schimb a crescut la 17 numărul cazurilor vindecate, 7 dintre aceste cazuri fiind persoane din Reteag.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, până duminică, 12 aprilie, este următoarea:
• 510 persoane în carantină instituționalizată
• 969 persoane în izolare la domiciliu
• 82 cazuri confirmate de CoVid-19
• 8 decese
• 17 persoane vindecate.

Satul Reteag, din Comuna Petru Rareș, este unul dintre cele mai afectate din județ. Doar aici au fost înregistrate jumătate dintre decesele din Bistrița-Năsăud, patru la număr, și aproape 30 de cazuri de persoane confirmate cu COVID-19.

Din fericire, există și vești bune. Din data de 27 martie, de când a fost înregistrat primul pacient din Reteag cu coronavirus, din Spitalul Județean Bistrița au fost externate mai multe persoane, care au fost declarate vindecate.

Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani: Sorin 52 de ani, Claudia 51 de ani, Delia 48 ani, Codruța 42 ani, Anghel 42 ani, Diana 35 de ani și Cristian 30 de ani.

Până astăzi, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 316 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More