Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița-Năsăud a rămas fără teste Covid-19 de salivă pentru elevi

0 327

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că testele de salivă folosite în această săptămână la nivelul unităţilor de învăţământ din județ nu au avut niciun rezultat pozitiv. Mai mult, școlile din Bistrița-Năsăud, au rămas fără teste disponibile pentru ziua de luni.

„Nu au fost raportate cazuri pozitive în urma aplicării testelor de salivă la elevi. (…) Până în acest moment, nu s-au primit teste de salivă pentru săptămâna viitoare. Prin urmare, luni, 13 decembrie 2021, nu se efectuează testarea elevilor”, se arată în comunicat.

La nivelul judeţului, unde toate unităţile de învăţământ funcţionează cu prezenţa fizică a elevilor şi a preşcolarilor, testarea copiilor se face la domiciliu, cu câteva excepţii: pentru trei unităţi s-a optat ca testarea să fie realizată la şcoală, iar pentru alte patru se face în regim mixt.

La această dată, există un singur caz activ de COVID-19 în rândul personalului şi cinci în rândul elevilor, iar două formaţiuni de studiu îşi desfăşoară activitatea în sistem online. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More