Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița-Năsăud – Controale în trafic datorate circulației în condiții de iarnă

0 204

Datorită circulației în condiții de iarnă, echipajele rutiere din Bistrița-Năsăud au efectuat controale în trafic pentru a preveni producerea de accidente. De asemenea, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud transmite că în județ, se circulă în condiții de iarnă. Astfel în ultimele 24 de ore, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului, după cum urmează:

– pe drumurile naționale au acționat 34 utilaje cu 160 tone material antiderapant.

– la nivelul drumurilor județene au acționat 46 de utilaje cu 670 tone material antiderapant.

De asemenea, la nivelul județului Bistrița – Năsăud nu au fost înregistrate defecțiuni la rețelele de alimentare cu energie electrică, respectiv gaz metan.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână au fost suplimentate echipajele de rutieră care au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în tot județul. Pe DN 17, pentru evitarea blocajelor în trafic, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au efectuat verificări pentru depistarea celor care nu aveau dotate autovehiculele corespunzător, cu anvelope de iarnă și dispozitive antiderapante.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More