Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistriţa-Năsăud: Crește numărul localităţilor în care şcoala funcţionează în scenariul verde

0 96

Numărul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) din Bistriţa-Năsăud în care şcoala va funcţiona în scenariul verde, în a doua săptămână din semestrul al doilea, a crescut faţă de săptămâna trecută, potrivit tabelului întocmit de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi transmis, duminică, de Instituţia Prefectului.

Elevii vor merge la cursuri în scenariul verde în 50 de localităţi, iar în alte 12, printre care se numără municipiul Bistriţa şi oraşul Beclean, cu cel mai mare număr de locuitori, se va aplica scenariul galben.

Scenariul roşu nu este prevăzut pentru nicio unitate de învăţământ.

Faţă de săptămâna trecută, şcoala din comuna Coşbuc trece din scenariul verde în cel galben, iar cele din comunele Rodna, Şanţ şi Negrileşti trec din scenariul galben în cel verde.

O situaţie mai deosebită este în comuna Milaş, unde semestrul al doilea a început în scenariul galben, pentru ca după numai o zi CJSU să decidă trecerea la scenariul verde, ca acum să se revină la formula adoptată anterior, cu prezenţa la clasă doar pentru preşcolari, ciclul primar şi clasa a opta, având în vedere că incidenţa cazurilor de COVID-19 a continuat să crească.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More