Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița-Năsăud – Profesor condamnat penal, înapoi la catedră. Părinții sunt revoltați

0 137

Mai mulți părinți din localitatea Șanț s-au strâns în această dimineață în fața școlii din aceeași localitate pentru a protesta împotriva întoarcerii la catedră a unui profesor condamnat penal.

În această dimineață, 21 noiembrie 2019, părinții elevilor ce studiază la şcoala gimnazială din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, au protestat chiar în fața unității de învățământ împotriva întoarcerii la catedră a unui profesor de educaţie fizică şi sport, care a primit anul acesta o condamnare penală pentru purtare abuzivă.

Cadrul didactic mai are pe rolul instanţei un alt dosar, pentru aceeaşi faptă, transmit cei de la Agerpres.

Totodată, aceeași reporteri de la Agerpres, au transmis că șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat că i-ar fi recomandat directorului de la şcoala din comuna Şanţ să nu permită profesorului de sport să îşi reia orele dacă nu are toate avizele de la medicina muncii.

Întrebată de ce profesorului în cauză nu i s-a desfăcut contractul de muncă, având în vedere condamnarea primită pentru purtare abuzivă, şefa Inspectoratului Şcolar a dat vina pe statutul cadrelor didactice, care ar fi „extraordinar de permisiv”.

În luna martie, profesorul de educaţiei fizică şi sport a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Hotărârea a rămas definitivă după ce, în data de 5 septembrie, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul înaintat de către profesor.

În luna iulie, pe rolul Judecătoriei Năsăud a fost înregistrat un nou dosar în care Vasile Maternik este acuzat de purtare abuzivă de către alţi doi elevi, de data aceasta în proces constituindu-se ca parte civilă şi şcoala din comuna Şanţ.

Primul termen în acest nou proces a fost stabilit pentru data de 12 decembrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More