Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Bistrița-Năsăud: Șoferi beți sau drogați, fără permis, puși pe liber de polițiștii rutieri

0 160

Finalul săptămânii ce tocmai s-a încheiat nu a fost lipsit de activitate pentru polițiștii bistrițeni, care au constatat și în acest weekend numeroase cazuri de infracțiuni rutiere, comise de șoferi sub influența alcoolului sau drogurilor, sau care nu posedau permis de conducere.

Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști

La data de 27 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat în flagrant delict un șofer fără permis.

În jurul orelor 10:45, polițiștii au oprit în trafic pe Drumul Județean 151 pe raza localității Budești, un autoturism. A fost identificat șoferul acestuia, un bărbat de 32 de ani din Bistrița.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a fost constatat faptul că șoferul depistat nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând să documenteze fapta.

***

La data de 27 august a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeroz-Băi au depistat un șofer sub influența alcoolului, în urma unui accident de circulație.

În jurul orei 18.45, polițiștii au intervenit la un accident de circulație la intersecția Drumului Național 17D cu Drumul Comunal Anieș.

Din primele verificări a fost constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani din Maieru a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Șoferul identificat a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,10 mg/L alcool pur în aerul expirat fiind condus ulterior la spital în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La data de 28 august a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit în trafic un autoturism.

A fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 45 de ani din Viișoara care în urma verificărilor s-a stabilit faptul că are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în cadrul unui dosar penal.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier, au surprins cu aparatul radar pe Drumul Național 17 prin localitatea Unirea, un autoturism ce se deplasa cu o viteză peste limita legală pe acel sector de drum.

A fost oprit în trafic autoturismul și identificat șoferul în persoana unui tânăr de 20 de ani din Suceava. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind negativ iar la testarea cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul a fost pozitiv în cazul substanțelor Cannabis-5 și Amfetamină.

Conducătorul auto a fost ulterior condus la spital pentru recoltate de mostre biologice.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La data de 28 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat un șofer sub influența alcoolului.

În jurul orei 15:30, polițiștii au oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe Drumul Comunal 20, prin localitatea Orosfaia.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 48 de ani din localitate, care în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că se află sub influența alcoolului.

Testarea cu aparatul etilotest, a indicat o valoare de 1,48 mg/L alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind ulterior condus la spital pentru recoltare de  probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii urmează să documenteze infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, în cadrul unui dosar penal.

***

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au fost sesizați la data de 28 august a.c., în jurul orele 13.30, despre producerea unui eveniment rutier în Căianu Mare.

Un bărbat de 30 de ani a sesizat faptul că autoturismul său parcat în vecinătatea Drumului Comunal 37B din Căianu Mare, a fost acroșat de semiremorca unui tractor, conducătorul atelajului continuându-și deplasarea.

Polițiștii au identificat conducătorul tractorului, un bărbat de 62 de ani din Căianu Mare. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că șoferul are o alcoolemie de 0.87 mg/L alcool pur în aerul expirat. Totodată polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii desfășoară în continuare activități în cadrul unui dosar de cercetare penală, în vederea documentării faptelor.

***

La data de 28 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Năsăud au intervenit la un accident rutier în Runcu Salvei.

Autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din Runcu Salvei a intrat în coliziune cu un ATV condus de un bărbat de 30 de ani din aceeași localitate.

În urma impactului, ATV-ul s-a rasturnat rezultând rănirea conducătorului acestuia, care a necesitat transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi șoferi au fost testați cu apartul alcooltest rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului și 0,09 mg/L alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul ATV-ului.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, Compartimentul Rutier, în cadrul unui dosar penal.

***

La data de 30 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat pe raza orașului un șofer sub influența alcoolului.

În jurul orei 02:00, polițiștii au oprit în trafic în Năsăud un autoturism condus de un tânăr de 21 ani din Poienile Zagrei.

În urma testării cu aparatul alcooltest a șoferului, a rezultat valoarea de de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More