Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița-Năsăud: Trei localități fără energie electrică, copaci căzuți pe calea ferată

0 687

În cursul nopții trecute, trei localități din Bistrița-Năsăud (Teaca, Parva, Rebra) au rămas fără energie electrică, însumând 2 linii de medie tensiune defecte cu 2588 abonați afectați, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În ultimele 24 de ore, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului, astfel:

– pe drumurile naționale au acționat 34 utilaje cu 850 tone material antiderapant.

– la nivelul drumurilor județene au acționat 43 utilaje cu 1110 tone material antiderapant.

În județ, în continuare se circulă în condiții de iarnă.

În cursul nopții, 3 localități (Teaca, Parva, Rebra) au rămas fără energie electrică, însumând 2 linii de medie tensiune defecte cu 2588 abonați afectați. Furnizorul de energie electrică a intervenit cu 2 autospeciale și 4 angajați pentru remedierea defecțiunilor apărute pe rețeaua de medie tensiune din localitățile respective.

În localitățile Parva și Rebra, defecțiunile au fost remediate în cursul nopții, iar în localitatea Teaca se lucrează pentru remediere.

În cursul dimineții au mai fost semnalate defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică și în localitățile Strâmba și Mijlocenii Bîrgăului, momentan lucrându-se pentru remedierea acestora.

Pe căile de comunicație feroviară se circulă în condiții de iarnă, fiind semnalată o avarie din cauza mai multor crengi căzute pe linia ferată, pe ruta Poiana Ilvei – Leșu Ilvei. În prezent angajații CFR lucrează pentru îndepărtarea crengilor, în vederea remedierii situației până la ora de tranzit a primului tren în zonă.

Cetățenii care au probleme în trafic, datorate stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă), pot semnala acestea la următoarele numere de telefon:

 • pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
 • pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. POP GABRIEL Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
 • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
 • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404.
 • Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005
  și în situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face următoarele recomandări tuturor participanților la trafic:

 • dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.
 • totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.
 • în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
 • curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
 • acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.
  Totodată, vă recomandăm să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!
  Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More