Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița-Năsăud: Vindea țigări de contrabandă direct în magazin

0 370

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bistrița-Năsăud au identificat, în urma unui control efectuat la punctul de lucru (magazin alimentar) aparținând unei societăţi comerciale, din județul Bistrița-Năsăud, câteva zeci de pachete de țigarete fără timbre de marcaj fiscal autohton, susceptibile a proveni din contrabandă. Țigaretele erau expuse spre vânzare de către administratorul societăţii.

Ulterior, în urma investigațiilor, a fost depistată o persoană, având asupra sa 350 de pachete de țigări, provenite din contrabandă, cu intenția de a le distribui la magazinul respectiv.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă. În acțiune au fost integrați și luptători de acțiuni speciale.

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 20 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 10.000.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare aproape 750.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 5 – 11 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 20 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 21 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 143 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 12 au fost dispuse măsuri preventive (4 reținute, una arestată și 7 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 10.000.000 de lei, dintre care peste 138.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 750.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 1.100.000 de ţigarete, 9 kilograme de tutun și 38 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 59 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More