Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița – Prins drogat la volan. Narcoticele depistate cu o nouă tehnologie

0 274

Polițiștii bistrițeni au în dotare noi tehnologii. Șoferii aflați sub influența drogurilor depistați imediat.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 16 iulie, în jurul orei 02.00, în cadrul acțiunilor preventive, pe linie rutieră, desfășurate, polițiștii au acționat cu aparatul Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, a fost oprit în trafic, pentru control, un tânăr de 20 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism, pe raza municipiului. În urma testării acestuia cu aparatul Drug Test 5000, rezultatul a fost pozitiv. Tânărul a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

„Menționăm faptul că la testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere” au transmis reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Drug Test „simte” imediat influența substanțelor psihoactive

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud are în dotare, începând din această săptămână, două aparate marca Drager, model Drug Test 5000. Cu ajutorul acestora, polițiștii de la Rutieră vor depista conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More